Turks oog (Greek eye) wierook

Flute Greek Eye wierook

Flute Greek Eye wierook
Het boze oog algemeen bekend, echter de naam is dus misleidend, omdat dit niet het boze oog is, maar juist bescherming geeft tegen elke vorm van het boze oog.

Flute wierook
€ 1,50
Levering 1 tot 3 dagen*
Op voorraad

Nog 17 beschikbaar

8901751369434

Volumekorting

Aantal Stukprijs U bespaart
6 € 1,33 Tot € 1,02

Meer informatie

Het boze oog of griekse oog is algemeen bekend, echter de naam is dus misleidend, omdat het niet het boze oog is, maar het boze oog zou wegkijken.

Nazar Boncugu,(Turks) zo wordt het blauwe oog ook wel genoemd dat je niet alleen in alle Turkse souvenirsshops ziet, maar ook bij veel Turken zelf. Het blauwe oog is de tegenhanger van het oog van Horus, het boze oog, en men gelooft dat het blauwe oog alle slechte energie van het boze oog absorbeert of zelfs terugstuurt naar degene die je dit ongeluk aan wou doen. De blauwe kleur van het oog is al sinds de vroegste tijd een kleur die zuivert.

Het beschermt je dus tegen het kwaad. Het geloof hierin gaat terug naar de tijd voor Christus. Zo kun je in het Oude Testament van de Bijbel al een verwijzing lezen naar het boze oog. Misschien kan het teruggevoerd worden naar geloven van de oude Egyptenaren of Samarianen.

Vooral mensen rond de Middellandse Zee geloven in het boze oog, maar met name in Turkije en griekenland vind je het beschermende blauwe oog, de nazar boncugu, zo veel terug in sieraden of sleutelhangers

Deze wierook is een middel om het kwaad af te weren, jezelf te beschermen, boze geesten weg te jagen en te zuiveren.

Flute Greek Eye wierook
Uit: Mysore (India)
van: N. Ranga Rao and Sons
Inhoud: 20 wierookstokjes