Surinaamse Zigeuner waarzegkaarten - Rachida Kacimi

Surinaamse Zigeuner waarzegkaarten - Rachida Kacimi
De Surinaamse zigeuner waarzegkaarten zijn een orakel ontstaan uit gewone speelkaarten rond de 16e eeuw ontbond een subset bestaande uit 36 kaarten met afbeeldingen die betrekking hebben op facetten van het dagelijkse leven.

Koppenhol uitgeverij
€ 22,95
Op voorraad

Nog 1 beschikbaar

9789493029743

Meer informatie

De zigeuner waarzegkaarten zijn een orakel ontstaan uit gewone speelkaarten rond de 16e eeuw ontbond een subset bestaande uit 36 kaarten met afbeeldingen die betrekking hebben op facetten van het dagelijkse leven. Het lezen van zigeunerkaarten wordt gebruikt om antwoorden te krijgen op vragen op allerlei gebied; antwoorden die moeten leiden tot meer inzicht in ons zelf om de wereld om ons heen. Kijk hier welke inzichten de zigeunerkaarten je kunnen geven.

Deze kaarten zijn ontworpen door Rachida Kacimi een kaartlegster, helderziende en astroloog met meer dan 20 jaar praktijkervaring met klanten in Europa en Suriname. Na de geboorte van haar dochter Lindsay die een Surinaamse vader heeft, is haar liefde voor Suriname en de Afro-Surinaamse cultuur ontstaan. Dat is ook de reden waarom deze kaarten een Surinaams tintje hebben.

Vele mensen ervaren een fascinatie voor de zigeunerkaarten omwille van hun gave om de toekomst  te voorspellen. Geen enkel volk ter wereld laat zijn intuïtieve vermogen zo sterk spreken zoals zigeuners. Ze hebben altijd een nomadisch bestaan geleid en met behulp met paard-en-kar trokken ze Europa rond. Zigeuners kwamen aan de kost als magiërs, manden makers, muzikanten, en als paardenhandelaars. Het was vooral de gave van de toekomst voorspellen en hun uiterste bekend maakte.

De oorsprong van de zigeuners zou oorspronkelijk in India gelegen zijn, maar zelf beweren ze dat ze uit Egypte komen, vandaar het engelse woord gipsy. De zigeuners migreerde rond het jaartal 1000 uit Egypte en overspoelde West-Europa, waar ze faam verworven hun toekomstvoorspellingen.

Surinaamse Zigeuner waarzegkaarten - Rachida Kacimi
Inhoud: 36 waarzegkaarten
Afmeting kaarten: 130 × 95 × 27 mm
Uitgeverij: Rachida Kacimi
Nederlandstalige uitgave!