Heb je een korte vraag of wil je advies? Whatsapp Chat beschikbaar tussen 11.00 en 17.30 uur
app je vraag naar 0613043965

Rudraksha Mala armband

Rudraksha Mala armband
De mala wordt gebruikt voor het reciteren of zingen van mantra's. Het is belangrijk dat onze gedachten zuiver zijn tijdens het reciteren of zingen van de mantra. Rudraksha betekent 'Tranen van Rudra (Lord Shiva)'; zij zijn de meest heilige producten met mystieke krachten.

NewAge Esoteric Gifts
€ 6,95
Op voorraad

Nog 6 beschikbaar

2539 / 8719497616930

Meer informatie

De armband wordt hoofdzakelijk gebruikt om mantra's te tellen die gereciteerd worden. Het heeft dus feitelijk dezelfde functie als een rozenkrans (Katholiek bidsnoer). Kralen gemaakt van (half)edelstenen, parels, bodhizaden of hout zijn voor velerlei doeleinden geschikt, voor het tellen van allerlei soorten mantra's of andere gebeden, neerbuigingen, rondgangen en dergelijke. Het koord is voor alle mala's hetzelfde, en hoort te bestaan uit negen draden die de Boeddha Vajradhara en de acht bodhisattva's symboliseren. De grote kraal aan het eind staat voor de wijsheid die de volkomen leegte realiseert en de cilindervormige kraal daarboven is de leegte zelf. Samen symboliseren zij dat alle tegenstanders verslagen zijn.

De mala armband bestaat uit 21 kralen. Het getal 21 vertegenwoordigt de 21 taras (vrouwelijke boeddhistische goden) en de 21 fasen van het pad naar verlichting.

Mantra is het praktische gebruik van geheime krachten die ons vooruit helpen. Mantra is een verzameling van letters uit het alfabet. Het effect wordt bereikt door de herhaling van de mantra; dit wordt dieper naarmate men langer reciteert. Van wezenlijk belang is de klank die wordt voortgebracht bij het reciteren. Deze klank produceert en creëert een unieke spirituele indruk in de persoon die reciteert. Er wordt gezegd dat een mantra als een mens is; men dient verschillende stadia te doorlopen voordat het werkelijke effect wordt bereikt: 'zuivering van mentale indrukken'. Er zijn verscheidene mantra's die hun potentiële kracht in zichzelf hebben; deze mantras mogen alleen overgedragen te worden van Meester op ingewijde. Dit zijn de zogenoemde 'Siddha Mantra's'.

Rudraksha zaden
Rudraksha betekent 'Tranen van Rudra (Lord Shiva)'; zij zijn de meest heilige producten met mystieke krachten. Duizenden jaren lang hebben mensen Rudraksha gebruikt voor spirituele, materiële en medicinale doeleinden. Er wordt gezegd dat degene die Rudraksha draagt onaantastbaar is en beschermd wordt tegen alle negatieve invloeden. De natuurlijke elektromagnetische energie van de heilige Rudraksha kralen vermeerdert de concentratie en mentale kwaliteiten. In de Ayurvedische geschriften wordt beschreven dat Rudraksha een positieve invloed heeft op de gezondheid van mensen. De effecten van uitgevoerde rituelen en mantra recitatie zijn tien maal krachtiger bij het gebruik van Rudraksha.

Rudraksha Mala armband
Afmeting armband: Verstelbaar in grootte.
Afmeting kralen: 21 kralen van ongeveer 8mm
Het betreft een verstelbare armband, dus het past altijd.