Boeddha & overige beelden

Informatie

Webshop beoordeling
4.8 / 5

Boeddha & overige beelden Er zijn 38 producten

 • Asian Buddha collection
 • Boeddha kaarshouder
 • Buddha
 • Buddha oliebrander
 • Chinese Lachende Buddha

  Je komt hem overal tegen: de lachende man met het kale hoofd en de dikke blote buik, die men vaak ''De lachende Boeddha'' of dikbuik boeddha noemt. ''De lachende Boeddha'' is een bijnaam van de Chinese Zenmeester Poe-Tai Ho-shang, die ergens tussen de 6e en de 10e eeuw leefde en ''de Boeddha in zichzelf'' had gevonden. Zorgeloos en volkomen gelukkig zwierf hij door China, vaak omringd door kinderen. Na zijn dood werd hij vereerd als chinese volksheld en geluksgod. In die laatste functie zwerft hij nog steeds rond, de halve wereld over, als tastbare beeltenis van de onbezorgde gelukzaligheid die ieder deelachtig wordt die zijn eigen ware aard, de ''Boeddha in zichzelf'', heeft gevonden. zijn lange oorlellen duiden op een aristocratische afkomst. de attributen die hij bij zich draagt zijn verschillend en symbolisch, dit zijn o.a: *Mala (Kralenketting): Boeddhistische gebedssnoer. *Mantel: Bescherming. *Goudklomp en Munten: Symbool van financieel geluk. *Een zak: Symbool van zoeken en reizen (zoeken naar jezelf) *Perzik: Symbool van verbondenheid. *Kinderen: Symbool van vruchtbaarheid (dat kan zijn in een relatie of het zoeken naar werk) *Skepter: Symbool van overvloed. *Juk over de Schouder: Symbool van balans *Parel: Symbool van schoonheid en gezondheid. *Met vogel: Symbool van zelfkennis. *Waaier: Bescherming. *Levenstaf: Vertrouwen, Balans en ondersteuning. *Kruik (karaf): Levenselixer (lang leven) Men gelooft dat het meer geluk brengt als je af en toe over de dikke buik van Boeddha wrijft. Wij verkopen verschillende beeldjes van deze chinese dikbuik boeddha in verschillende afmetingen en/of kleuren.

 • Japanse Buddha
 • Orang malu (yogi)

  De sage over de Orang Malu vindt zijn oorsprong op Java (Indonesië), later is de sage verder verspreid geraakt o.a. door de volksverhuizing van wat nu de Balinezen zijn. Het verhaal over een man die zich zo erg schaamde om de mensheid dat hij een leven van meditatie koos in de houding waarin hij nog steeds bekent om staat. Van de Yogiman wordt wel gezegd dat hij huilt om het leed van de aarde, toch kan hij diep in zijn hart gelukkig zijn, want hij heeft vrede en geluk in zichzelf ontdekt. Zoals vele sagen heeft ook deze dus een gelukkig eind. Wij verkopen verschillende maten Orang malu beelden, Zie hieronder:

 • Yoko's

  De Yoko is een symbool van liefde, troost en samen zijn. De twee omarmende figuren beelden bescherming en geborgenheid uit. Als geschenk kan het uiting geven aan genegenheid, medeleven of liefde jegens ontvanger. De Yoko vind zijn oorsprong in Indonesië waar het met de hand wordt gemaakt. Om het hout een diepe glans te geven kan men de Yoko met teakolie oppoetsen.

 • Ganesha

  Ganesha (ook wel Ganesh of Ganapati Tantra) is in het pantheon van het hindoeïsme de deva met het olifantenhoofd. Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Zijn vahana, voertuig, is een muis of een rat genaamd Mashika. De Hindoes bidden tot Ganesha voor ze aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe baan of wanneer ze verhuizen. Ganesha is de zoon van de god Shiva en de godin Parvati, die eigenlijk tezamen in de kosmogonie van het Hindoeïsme symbool staan voor de eenheid van alles. Daarbij staat Shiva voor het subjectieve bewuste en Parvati voor het energetische materiële.

per pagina
Toont 1 - 21 van de 38 items
Toont 1 - 21 van de 38 items
Boeddha & overige beelden

Er bestaat veel verwarring over de boeddha, Mag je deze nu wel of niet voor jezelf kopen ? Ja, een boeddha mag je wel degelijk zelf kopen ! Al jezelf een Boeddha koopt is deze voor je huis waar je hem neerzet (en dus ook voor alles en iedereen in huis), en als je een Boeddha kado krijgt dan is hij voor jezelf. Boeddha staat voor alles wat je je ...

Er bestaat veel verwarring over de boeddha, Mag je deze nu wel of niet voor jezelf kopen ? Ja, een boeddha mag je wel degelijk zelf kopen ! Al jezelf een Boeddha koopt is deze voor je huis waar je hem neerzet (en dus ook voor alles en iedereen in huis), en als je een Boeddha kado krijgt dan is hij voor jezelf. Boeddha staat voor alles wat je je maar kunt bedenken: -Geluk,plezier,verdriet,genezen,karma,lot enz enz.. Wij vinden het belangrijk dat je dit weet, omdat als je een mooie boeddha ziet die je aanspreekt deze gewoon kunt kopen. Als je een Boeddha hebt gekocht en je zet deze neer, dan is het de bedoeling dat je hem neerzet gericht naar de deur of raam, je gunt dan een ander hetzelfde geluk als wat je voor jezelf wenst. Kies een van de boeddha rubrieken hieronder voor een compleet overzicht.

Bekijk meer